העשירי לחודש הפך כבר מזמן לשם קוד ליום תשלום המשכורות, אליו נושאים כלל העבודים את עיניהם. אך בין שלל השורות והמספרים מסתתרים מספר עניינים אליהם יש לשיב לב. איך בנוי תלוש משכורת? למה יש לשים לב בתלוש המשכורת?
תלוש המשכורת מתחלק לארבעה חלקים עיקריים:
- פרטים אישיים ופרטי המעסיק.
- פירוט סעיפי המשכורת – שכר ברוטו, נסיעות, חופשות ומחלות, שעות נוספות, הבראה, עמלות וניכויי חובה, ניכויי רשות (הוצאות שמבוצעות בהתאם לרצון העובד, כגון תשלום בעבור שירותים מסוימים) ותשלום נטו שעובר לחשבון הבנק של העובד.
- נתונים מצטברים וסעיפים אחרים – כל הנתונים המצטברים מתחילת השנה, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, הפרשה לפנסיה, ערך נקודות הזיכוי, נתונים על נק' הזיכוי, נתונים על יתרת ימי חופשה ומחלה וניצול שלהם, נתונים על חשבון הבנק של העובד.
- נתונים על שכר מינימום והודעות לעובד – ציון של שכר המינימום במשק, כמחויב בחוק.
למה יש לשים לב בתלוש המשכורת
- לוודא התאמה בין פרטי העובד והמעביד.
- עובדים שמשתכרים לפי שעות עבודה – עליהם לשים לב קודם כל לפירוט השעות והאם לא חסרה להם שעת כניסה/יציאה באחד הימים, שכן אם זה קרה, אזי הם לא יקבלו תשלום בגין אותו יום ועליהם להזין את השעה דרך חשב החברה. יש לוודא כי שעות נוספות חושבו לפי תעריף מיוחד ולא כשעה רגילה.
- פנסיה/קופת גמל – אחד העניינים החשובים ביותר שלא זוכה לתשומת הלב לה הוא ראוי. חשוב לוודא כי הפנסיה שולמה כנדרש, האם המעסיק הפריש את הסכום הדרוש והאם נוכה הסכום המתאים ממשכורת העובד.
- ימי חופשה, מחלה וכדו' – יש לוודא כי תשלום בגין ימי חופשה, ימי מחלה דמי הבראה ודמי חגים שולמו כנדרש. כמו"כ, לבדוק שלא הורידו לכם ימי חופשה/מחלה שלא לקחתם.
- מיסוי – הנקודה המורכבת ביותר בתלוש המשכורת, בעטי מס' הגורמים המגולמים בה:
- נקודות זיכוי – יש לוודא כי העובד מקבל את מלוא הנקודות שמגיעות לו לפי חוק, כאשר האחריות להודעה על שינויים המשפיעים על נקודות הזיכוי מוטלת על העובד כמובן. ערכה של כל נקודה 186 ש"ח, המופחתים מדי חודש ממס ההכנסה שעל העובד לשלם.
- הטבה אישית בעלת שווי כספי הניתנת על ידי המעסיק – עליה להיות רשומה בתלוש ויש לשלם מס בגינה. הטבה מעין זו תהא תחת הטייטל 'זקופה'. יש לוודא כי הזקופה אכן תואמת את שווי ההטבה. לעתים, כשהחברה מעוניינת להיטיב עוד יותר עם העובד, ישא המעסיק בנטל המס במקום העובד, בגין ההטבות שקיבל האחרון. כך, היא תשיב לו את המס שהיה עליו לשלם בשל אותה מתנה.
- מצב משפחתי – כמו בנק' הזיכוי, גם כאן על העובד מוטלת החובה לעדכן בגין כל שינוי שחל לגביו בעניין זה.
- ניכויי חובה – כגון: מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, ועד עובדיםף חברות באיגוד עובדים, ביטוח הדדי ועוד. אם אתם משלמים "ביטוח הדדי" עליכם לבדוק באיזה כיסוי ובאיזו חברת ביטוח, על מנת להפעילו בעת הצורך.
- ניכויים אישיים/התחייבויות יזומות – הסדרים פרטיים בין העובד לבין גוף חיצוני, לרוב בתנאים אטרקטיביים, כגוןביטוחי תאונות אישיות או כרטיסים לאירועים מסוימים. ניכויים אלה מנוכים מהשכר נטו ויופיעו בטבלה נפרדת בתלוש.
לסיכום, בתלוש המשכורת יש עניינים וסעיפים רבים אליהם יש לשים לב. פעמים רבות נתקלים עובדים בטעויות שנעשו בתלוש שניתן להם, בגין שלל סיבות. באם תלוש המשכורת שלכם אינו משקף את כלל הזכאויות שלכם, יש להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני עבודה, אשר יסייע לכם לקבל את מה שמגיע לכם.
ליעוץ משפטי בעניין אנא צרו קשר עם עו"ד שריה נגר ממשרדנו.
רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
אין לעשות שימוש להפיץ ו/או לשכפל ו/או לצלם מסמך זה ו/או חלקו ללא אישור.
אין לראות באמור במסמך זה כייעוץ ו/או חוות דעת מקצועית כלשהי.